Kaikkien aikojen mahtavimpia piirrettyjä

top-100-world-photos-influential-all-time-66-5835a6ee25f26__880Tekniikan kehittyminen on tuonut elämään aivan valtavasti hienoja asioita sarjakuvien ja piirrettyjen ystäville. Hieman uudempia teknologisia kehityksiä ovat tietenkin toisessa postauksessa mainitsemani tietokonepelit, sarjakuva-aiheiset nettislotit ja netin avulla ylipäätään luodut pelialustat, kuten live kasinot, jotka tarjoavat upeita pelihetkiä todella aidontuntuisessa ympäristössä.

==Televisio toi piirretyt ihmisten koteihin==
Jos mennään kuitenkin hiukan ajassa taaksepäin, on huomioitava, ettei piirrettyjä edes olisi olemassa ilman television yleistymistä! Tuskin kukaan voi sanoa, etteikö jossain vaiheessa olisi ihastunut johonkin piirrettyyn ja katsonut sitä täysin lumoutuneena. Aina välillä tykkään itsekin katsella sellaisia vanhempia piirrettyjä, joita tuli lapsena katseltua lähes joka päivä. Niiden parissa tulee todella nostalginen olo, sillä jotkut piirrettyjen hahmoista tuntuvat kuin vanhoilta ystäviltä lapsuudesta. Näiden nostalgian herättämien tuntemusten innoittamana ajattelin seuraavaksi esitellä teille oman listani sellaisista piirretyistä, joista on tullut todellisia klassikoita.

==Kiviset ja Soraset==
Tämä esihistoriallinen komedian piirteitä omaava piiretty on Hannan ja Barberan huikea mestariteos. Kivisten ja Sorasten kivikauden aikaisen perhe-elämän seuraaminen on inspiroinut kymmeniä uusia versioita ja erikoisjaksoja, vaikka alkuperäistäkin piirrettyä tehtiin 60-luvulla jopa kuuden tuotantokauden verran. Kuka muistaa klassisen “Jabadabaduu!” -huudahduksen?!

==Looney Tunes==
Jo 30-luvulta alkaen ollaan päästy nauttimaan ihanista sarjakuvahahmoista Looney Tunesin parissa. Mukana ovat kaikki todelliset piirrettyjen maailman ikonit, kuten Väiski Vemmelsääri, Repe Sorsa, Putte Possu, Tipi ja Sylvesteri, Maantiekiitäjä, Kelju K. Kojootti ja ihan valtava määrä muita klassikoita, joita rakastavat kaikki vauvasta vaariin.

==Tenavat==
Vuodesta 1965 alkaen Schulz piirsi tätä rakastettua Tenavat-sarjakuvaa, joka siirtyi hiukan myöhemmin myös televisioon esitettäväksi. Ressun, Jaska Jokusen, Kaustisen ja muiden Tenavista tuttujen kaverusten konstailemattomat seikkailut muistuttavat meitä elämän yksinkertaisista ilonaiheista.

==Simpsonit==
Kukaan ei vieläkään ihan tarkkaan tiedä, missä Springfieldin kaupunki oikein sijaitsee, mutta Simpsoneiden kotikatu tuntuu todella kotoisalta paikalta – onhan sitä päästy näkemään jo vuodesta 1989 alkaen! Homerin, Margen, Bartin, Lisan, Maggien ja kaikkien heidän sukulaistensa, naapureidensa ja muiden tuttaviensa viljelemä hiukan nenäkäs ja oivaltava huumori on monen mielestä niin hurmaavaa, ettei yli 500 jaksonkaan pläjäys Simpsoneita tunnu vielä olevan liikaa!

Leave a Reply