Tämä sivusto sisältää runsaan määrän tietoa sarjakuviin liittyvistä erilaisista mielenkiintoisista aiheista. Sivuilla pohditaan esimerkiksi sarjakuvahahmojen käyttämistä tietokonepeleissä sekä sitä miksi keltainen on niin kovin suosittu väri sarjakuvamaailmassa. Jos sarjakuvien maailma kiinnostaa, jatka ihmeessä sivujemme lukemista.

==Aku Ankka on oivallinen esimerkki suositusta sarjakuvahahmosta==
En varmastikaan ole ainoa, jolle Aku Ankka on ollut jo lapsuudesta saakka tuttu sarjakuva ja Aku Ankka onkin oivallinen esimerkki suositusta sarjakuvahahmosta, joka hurmaa lukijansa vauvasta vaariin. Suomalaisista 25-44-vuotiaista aikuisista suurin osa lukee Aku Ankkaa ahkerammin kuin muita aikakauslehtiä. Kerran viikossa ilmestyvää ja vuodesta 1951 alkaen Suomessa tehtyä Aku Ankka -sarjakuvalehteä luetaan jopa kuusi ja puoli miljoonaa kertaa, kun mukaan lasketaan lukijat kaikista ikäluokista. Akun Ankka on erityisesti nuorison suosiossa.

==Millaiset ominaisuudet sarjakuvahahmoissa viehättävät?==
Sivuillamme pohditaan myös sitä, millaiset ominaisuudet sarjakuvahahmoissa viehättävät lukijaa. Otetaan jälleen Aku Ankka esimerkiksi. Olen jo pitkään miettinyt, mikä tekee Aku Ankasta niin viehättävän. Sarjakuvasankareita on vaikka millä mitalla, mutta juuri Aku viehättää meitä suomalaisia. Jos Aku Ankan suosiota tarkastelee kielen kannalta, tuskin kukaan väittää vastaan, kun sanon, että harvassa sarjakuvassa on käytetty niin eloisaa ja tasokasta suomen kieltä kuin Aku Ankassa. Sarjakuvassa käytetään todella värikästä ja mielikuvituksellista kieltä, minkä vuoksi paljon Aku Ankka -sarjakuvia lapsena lukeneet ovatkin useimmiten kielellisesti varsin kyvykkäitä.

Aku Ankka on myös mahdottoman opettavainen sarjakuva. Siinä vallitsee tekemisen meininki, sillä Akukin on loppujen lopuksi aika yritteliäs ankka. Raha ei tuo onnea, mutta menestystä voi saavuttaa kovalla työllä ja sinnikkäällä yrittämisellä. Siitä kertovat sarjakuvassa esiintyvät muutkin hahmot, kuten pennistä miljooniin kohonnut Roope-setä, ahkerasti ja lämmöllä maatilaansa hoiteleva Mummo-ankka ja alati uusia keksintöjä propellihattunsa alta suoltava Pelle Peloton. Ainoa, joka Aku Ankka -sarjakuvissa pääsee vähällä yrittämisellä, on Hannu Hanhi, mutta häneenhän harva suomalainen samaistuu. Aku on epäonnisempi serkuksista, mutta juuri sen takia hän on niin sympaattinen ja siksi hänen kenkiinsä on niin helppo asettua. Aku tarjoaa oivan aasinsillan tutustua muihinkin suosittuihin sarhakuvahahmoihin.