Muistatko näitä hahmoja 90-luvulta?

8b84372e9c1750fb003618f1436df22990-luvun lapsille varoituksen sana! Tässä postauksessa käydään läpi muutamia sellaisia sarjakuvista ja piirretyistä tuttuja hahmoja, jotka saavat sisäisen lapsen huokailemaan nostalgian määrästä. Kyseinen vuosikymmen oli sarjakuvien ja piirrettyjen kulta-aikaa. Se oli viimeinen vuosikymmen, jolloin älypuhelimista ja graafisesti todentuntuisista tietokoneanimaatioista ei ollut vielä tietoakaan. Tällä vuosikymmenellä esille tuotiin enemmän uusia piirrettyjä ja sarjakuvahahmoja kuin ehkä koskaan aiemmin ja monet näistä 90-luvun piirrettyjen hahmoista ovatkin tulleet eräiksi kaikkien aikojen rakastetuimmista. Hahmojen joukkoon kuuluu niin kypsemmän sukupolven sankareita kuten Homer Simpson sekä Beavis ja Butthead, mutta myös lapsekkaita hahmoja kuten Paavo Pesusieni. Mitkä muut hahmot ovat jääneet elämään lähes legendaarisiin mittasuhteisiin?

==Scooby Doo==

Koirahahmo Scooby Doo on monen suuri suosikki. Hän on sarjakuva- ja piirretty hahmo, joka saa yleisön nauramaan ja ihastumaan kerta toisensa jälkeen. Hahmo on suloinen ja hassulla asenteella varustettu koira, joka tokaisee klassikoiksi muodostuneita fraaseja minkä kerkiää.

==Tomin ja Jerryn Tom==

Tom-kissa on ehkä yksi sympaattisimmista hahmoista, mitä piirrettyjen maailmasta löytyy. Useimmiten lapset tykkäävät Jerry-hiirestä, sillä hän on pikkuinen ja silti äärettömän nokkela kaveri. Tom on kuitenkin todella koominen kaveri, jonka ilmeet saavat jännityksen nousemaan kattoon. Lapsen silmissä Jerry oli todella fiksu ja sulavaliikkeinen, mutta nyt aikuisena monet heräävät siihen, kuinka kurjalta Tomista mahtaakaan tuntua, kun hän ei koskaan onnistu nappaamaan yhtä pientä hiirulaista. Hän onkin ehkä liian hyväuskoinen ja luottaa Jerryynkin aivan liian usein. Tomia voidaankin pitää loistavana esimerkkinä, joka todistaa, etteivät kaikki kissat ole häijyjä.

==Family Guystä tuttu Stewie Griffin==

Stewiestä ei oikein ota selvää. Kyseessä on suloinen ja herkkä, mutta samalla myös äärimmäisen dominoiva ja päällepäsmäröivä vauvahamo. Tämä vauva onkin koko piirretyn monimutkaisin ja monipuolisin hahmo, sillä hänestä löytyy omintakeinen sekoitus ilkeyttä ja suloisuutta.

==Väiski Vemmelsääri==

Kenties ikonisin hahmo on kuitenkin Väiski Vemmelsääri, tuo pitkänhuiskea ja tavallaan todella hullu jänis. Väiski on perfektionisti ja todella älykäs, mutta jollain tavalla myös aivan omissa sfääreissään. Tämä hahmo luotiin jo ennen 90-lukua, mutta hänen suosionsa huippu jatkui vielä 90-luvullekin.

Leave a Reply