Ryhmä Hau on lasten suuri suosikki

img-2602Pienten lasten keskuudessa yksi kuumimmista piirretyistä viime vuonna ja tänäkin vuonna on ollut koirajoukon elämästä kertova Ryhmä Hau. Suurta suosiota osakseen saaneen lasten piirretyn keskiössä on kuudesta pelastajakoirasta koostuva joukko, joka elää normaalisti aivan tavanomaista pentukoirien arkea. Koirien kaulapannat kuitenkin hälyttävät heti, kun apua tarvitaan, jolloin pennut kiiruhtavat Vahtitornille, jossa kymmenvuotias Riku-poika heitä odottaa. Koirajoukon tehtäviin kuuluu monenlaisia hommia aina kissan pelastamisesta puusta suuronnettomuuden pysäyttämiseen.

==Ryhmä Haun esittäminen==
Tämä suosittu sarja on tuotettu Kanadassa ja sitä on esitetty ensimmäistä kertaa jo vuonna 2013. Suomessa se nousi suosion huipulle vuoden 2016 alkupuolella, ja se on edelleen todella suosittu piirretty lasten keskuudessa. Kotimaassamme Ryhmä Hauta esittää YLE:n Pikku Kakkonen. Nyt Suomessa on esitetty jo kolmas tuotantokausi, mutta Suomessa odotetaan jo kuumeisesti esitettäväksi neljättä tuotantokautta, joka on pyörinyt Yhdysvalloissa jo helmikuusta 2017 saakka.

==Ryhmä Haun hahmot==

Kukin pennuista on jollain lailla erikoislaatuinen, sillä kaikilla on ikioma erityiskyky, jota pelastustehtävissä tarvitaan. Seuraavaksi esitellään Ryhmä Haun keskeisimmät hahmot.

Riku on kymmenvuotias poika, joka toimii Ryhmä Haun johtajana. Rikulta löytyy monenmoisia laitteita, joita pelastustehtävissä tarvitaan. Kolmannella tuotantokaudella Riku sai käyttöönsä mahtavan lentopuvun.

Samppa on palomiehen punaisella kypärällä varustettu mustavalkoinen koira, jota joku saattaa kutsua porukan kömpelöimmäksi. Sampalla on kuitenkin suuri sydän.

Rolle huristelee mielellään kaivinkoneella. Toinen suuri intohimo ovat raikastavat kylvyt. Kyseinen hahmo tunnetaan koirapoppoon vauhdikkaimpana hurttana.

Vainu on nimensä mukaisesti äärimmäisen tarkkahajuinen kaveri, jonka rooli on toimia poliisina ja supervakoojana. Kaja puolestaan on lennokas koira ihan kirjaimellisesti, sillä hänen tehtävänsä koiraporukassa on lentää helikopterilla.

Rekku ei voi sietää kylpemistä, toisin kuin Rolle! Rekun tehtävänä on kuljettaa roska-autoa. Toma on toimelias hauva, jonka tärkein tehtävä on hoitaa sukellushommat. Hänen ajopelinään toimiikin sukellusvene.

Edellä mainittujen hahmojen lisäksi mukana on lukuisia muita hahmoja, joita esiintyy jaksoissa aina silloin tällöin. Jaksoissa vierailevat esimerkiksi Pormestari Pujola, Maamies Eki, Mauri-mursu, Halti, Kapteeni Turpo, Alli, Pormestari Hanttinen, Hali, Jakke, Kati, Taimi-emäntä, Robo-koira, Mielikki ja Valtteri.

Leave a Reply